Kuinka olla onnellinen

Hääblogit inspiroivat morsiamia ympäri maailmaa

Monen naisen elämän onnellisin hetki tiivistyy siihen hetkeen, kun tämän elämän rakkaus laskeutuu polvelleen ja avaa kauniin sormusrasian esitellen maailman upeinta timanttisormusta ja kysyy tuon kysymyksen, jota moni meistä on odottanut koko ikänsä… Ah, tuo niin ihana kosinta. Vaikka kosinta ei itsessään olisikaan kovin erityinen tapahtuma, aloittaa se kuitenkin prosessin, josta moni meistä on haaveillut pikkutytöstä saakka, nimittäin häiden suunnittelun.

Häiden suunnittelu on monelle vuosikausien prosessi. Nykyään häät ovat venyneet sellaiseen mittakaavaan, että niiden suunnittelu on aloitettava viimeistään puoli vuotta ennen varsinaista tapahtumaa. Liian myöhässä liikkeellä oleva morsian saattaa törmätä siihen seikkaan, ettei pakollisia toimia enää ehdikään hoitaa ajoissa. Esimerkiksi tilojen vuokrauskalenterit ovat jo kuukausia etukäteen tupaten täynnä ja hääpukuliikkeen konsultit haukkovat henkeään, jos mekon tekemiseen ei jää tarpeeksi aikaa.

Vaikka häistä haaveiluun käytetäänkin vuosikausia aikaa, saattaa monella tositilanteessa lyödä tyhjää. Vaikka luulisit olevasi hääexpertti, totuus on todennäköisesti se, ettet loppujen lopuksi tiedäkään kovinkaan paljon häistä. Suurin osa meistä menee elämänsä aikana lähtökohtaisesti naimisiin vain kerran, joten harvalla on kokemusta hääjuhlan suunnittelussa. Juuri siksi moni morsian kokeekin jäävän häiden suunnittelussa yksin, sillä sulhanen on harvoin yhtä innokas osallistumaan valmistelu- ja suunnitteluprosessiin kuin vuosikausia tapahtumaa odottanut morsian. Mitä avuksi?

Kustannukset yllättävät hääparin usein

Vaikka monella saattaisikin olla joku alkeellinen ajatus häiden kustannuksesta, menee monen veikkaus kuitenkin kaamealla tavalla pieleen. Todellisuudessa mittakaavaltaan pientenkin häiden hintalappu saattaa helposti nousta tuhansiin euroihin, yleensä jopa yli kymmeneen tuhanteen. Tämä summa muodostuu tavallisista häiden kustannuksista, kuten tilan vuokrasta, hääpuvusta ja sormuksista. Harvalla hääparilla on tällaista rahasummaa omasta takaa, ja vielä harvempi osaa varautua siihen etukäteen. Siksi häät saattavatkin aiheuttaa monelle hääparille stressiä juuri kustannusten puolesta. Toki osansa kustannusstressistä kokevat myös hääalan yrittäjät, jotka voivat kuitenkin onneksi hakea rahoitusta esimerkiksi https://tessin.com/fi/ rahoituspalveluista.

Hääblogit tarjoavat inspiraatiota ja vertaistukea

Siinä missä moni morsian kokee olonsa yksinäiseksi, on helpotusta tähän onneksi hankittavissa suhteellisen helposti. Yhä useampi morsian hakee vertaistukea, ideoita ja inspiraatiota muiden morsianten kirjoittamista hääblogeista. Hääblogi kulkee morsiamen matkassa usein aina kosinnasta suunnittelun kautta alttarille saakka kuvien, videoiden ja tekstien saattelemana. Tästä monet tulevat morsiamet voivat ammentaa ideoita myös omiin häihinsä sekä juhlien suunnitteluprosessiin. Moni morsian kokee blogien lukemisen terapeuttisena, sillä sen avulla on helppo muistaa suunnittelusta sellaisiakin seikkoja, joista on ennen ollut onnellisen tietämätön. Hääblogia kirjoittava morsian usein kertoo kokemuksistaan avoimesti ja vaikeuksia peittelemättä, joten blogien lukemisen vertaistukiaspekti on kiistaton. Hääblogeja on olemassa kaikenlaisille ihmisille ja häille: on niitä, jotka ovat suunnitelleet häitä pikkutytöstä lähtien ja niitä, joita häät eivät voisi vähempää kiinnostaa. On niitä, jotka tahtovat perinteiset kirkkohäät ja niitä, jotka haluavat nopean vihkimisen maistraatissa. On niitä, jotka haluavat hoitaa homman pois alta kotimaassa ja niitä, jotka haaveilevat vihkimisestä eksoottisessa kohteessa. On niitä, jotka haluavat vihkimisen sisällä ja niitä, joille ulkoseremonia on välttämätön. Sama lyhyesti: millaisista tahansa häistä haaveilitkaan, löytyy sinulle blogien kirjoittajista varmasti vertaistukea, vinkkejä, ideoita ja ennen kaikkea inspiraatiota.

ashe