Kuinka olla onnellinen

Kuinka olla optimisti?

Jos haluat olla yleisesti positiivisesti  ja oppia olemaan optimisti, kokeile näitä harjoituksia!

 • Usko että onnistut
  Jotta olo olisi positiivisempi, tulee uskoa itseensä. Kun uskot itseesi, osoitat itsearvoa ja välittämistä. Älä lannistu epäonnistumisen pelosta, vaan jos teet virheen, yritä uudelleen. Usko että tulet saavuttamaan tähtäimesi ja olet jo askeleen lähempänä. Virheet ovat vain keino oppia!
 • Hyväksy menneisyys
  Pahin asia mitä voidaan tehdä, on menneisyydessä märehtiminen, varsinkin jos halutaan pysyä optimistina ja positiivisella mielellä. Yritä päästää irti ja keskittyä tähän hetkeen. Mennyttä ei voi enää muuttaa, mutta voit vaikuttaa siihen, miltä tulevaisuus ja nykyhetki näyttää.
 • Käytä positiivisia mielikuvia
  Näiden avulla on helppo pysyä optimistina, sillä ne muistuttavat elämän hyvistä asioista. Kun toistat itsellesi tarpeeksi positiivisia lauseita, alat uskomaan niihin yhä enemmän ja enemmän.
 • Hengitä
  Tämä voi tuntua pieneltä ja yksinkertaiselta asialta, mutta se auttaa pysymään positiivisena. Kun eteen tulee stressiä tai huolia, pienen tauon pitäminen, syvään hengittäminen ja keskittymisen takaisin saaminen auttava pitämään mielen selvänä. Tämä tukee myös järkevää ajattelua, ja luo positiivisen mielen.
 • Osoita kiitollisuutta
  Tämän avulla mieli muutetaan automaattisesti positiivisempaan suuntaan. Päivittäin voidaan listata asioita joista ollaan kiitollisia, tai lisätä sinä päivänä tapahtuneet hyvät asiat. Se estää myös keskittymästä negatiivisiin asioihin liikaa, sillä ne on hyvä jättää taakse.
ashe