Kuinka olla onnellinen

Kuinka olla onnellinen itsesi kanssa?

Onnellisuus on tärkeää ja jotta onnellinen elämä löytyy, tulee sitä varten tehdä töitä. Jokainen on erilainen ja erilaiset asiat voivat toimia paremmin tai huonommin, mutta jotta positiivinen, täysi ja onnellinen elämä olisi mahdollista, voidaan kokeilla seuraavia vinkkejä.

  •  Löydä kaikesta jotain hyvää
    Positiivisiin puoliin keskittyminen on hyvä tapa luoda onnellinen ympäristö. Kun tätä aletaan harjoittamaan, jokainen eteen tuleva tilanne voi olla hiukan helpompi ylittää. Vaikka jossain asiassa epäonnistuttaisiin, tai tehtäisiin virhe, voidaan sitä pitää kokemuksena ja oppina.
  • Ole armollinen itsellesi
    Jos itseään arvostelee jatkuvasti, ei onnellisuus ole mahdollista. Onni tulee sisältä ja jos myötätuntoa itseä kohtaan ei ole laisinkaan, voidaan helposti masentua. Negatiivisuus itseä kohti estää kasvamasta, kehittymästä ja oppimasta, koska omanarvon tunto katoaa. Kun itsestä huolehditaan ja itseä kohtaan ollaan armollisia, negatiiviset ajatukset jäävät vähemmälle ja keskittyminen kohdistuu positiivisiin ajatuksiin.
  • Haasta itsesi
    Itsensä haastaminen on hyvä tapa nostaa itsevarmuutta ja pitää mieli virkeänä. Jos jotain asiaa on vitkutellut, nyt on aika lähteä toteuttamaan sitä. Ajatus voi tuntua pelottavalta alkuun, mutta kun se saavutetaan, on ilo lähes rajaton.
  • Pidä päiväkirjaa

Päiväkirjan pitäminen niistä asioista, joista ollaan kiitollisia, on hyvä tapa muistuttaa itseä elämän positiivista asioista. Näin energiaa ei kulu negatiivisen muistelemiseen vaan positiivisen korostamiseen.

ashe