Kuinka olla onnellinen

Kuinka perustan inspiroivan sisustusalan blogin?

Jos olet innokas sisustaja ja luet mielelläsi alan lehtiä ja blogeja, saatat haaveilla oman sisustusalan blogin perustamisesta. Kuinka sitten inspiroivan alan blogin aloittaminen onnistuu? Tästä artikkelista löydät hyviä vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa oman blogisi vaikka heti!

Valitse sopiva alusta

Aivan ensimmäiseksi sinun tulee valita blogillesi sopiva alusta. Moni suosii WordPressiä sen helppouden ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi, mutta muihinkin vaihtoehtoihin kannattaa tutustua.

Luo suunnitelma

Suunnitelmallisuus on tärkeää myös bloggaajalle, eikä suunnittelun merkitystä pidä aliarvioida! Hyvin suunnitellun ei sanota turhaan olevan puoliksi tehty eikä sanonta, jonka mukaan suunnittelu on kaiken A ja O, ole sekään aivan tuulesta temmattu. Hanki itsellesi vaikkapa helposti mukana kulkeva muistivihko, johon voit kirjata ylös mieleesi tulevat postausideat. Pyri postaamaan säännöllisesti. Tähän auttaa, jos luot itsellesi postausaikataulun, joka sisältää myös suunnitelman siitä, milloin aiot ottaa kuvia ja milloin kirjoittaa.

Ratkaise ongelmia

Inspiroiva blogi on erityisen onnistunut silloin, kun se pyrkii ratkaisemaan todellisia ongelmia. Jos esimerkiksi lukijasi kysyy blogissasi, kuinka tapetti asennetaan ja millainen tapetti kannattaa valita omaan kotiin, kirjoita aiheesta perusteellinen postaus, jossa näytät kuvien kera, kuinka tapetointi sujuu. Voit myös kertoa omista tapettisuosikeistasi ja omista valinnoistasi eri huoneissa. Ehkäpä voit jopa tehdä yhteistyötä jonkin tapetteja myyvän verkkokaupan kanssa ja kertoa lähemmin heidän valikoimastaan. Osoitat näin välittäväsi lukijoistasi ja tarjoat heille inspiroivaa, hyödyllistä sisältöä.

Kaikkien ongelmien ei välttämättä tarvitse nousta suoraan lukijoidesi kommenteista, vaan voit bongata sisustusalaan liittyviä yleisiä ongelmia myös esimerkiksi nettikeskusteluista. Suuret lapsiperheet saattavat esimerkiksi tuskailla kaupunkiasunnoissa, kuinka saada tila riittämään koko perheelle ja lemmikkiperheissä taas saattaa olla omat sisustukseen liittyvät haasteensa. Nappaa näistä ongelmista ne, jotka koskettavat tavalla tai toisella myös sinua ja pyri löytämään niihin luovat ratkaisut.

Luo yhteisö

Inspiroivalle blogille on ominaista, että sen ympärille kerääntyy yhteisö – uskollinen lukijakunta, joka palaa postausten äärelle yhä uudestaan ja uudestaan. Yhteisön kokoaminen saattaa kestää jonkin aikaa mutta voit tehdä tiettyjä asioita nopeuttaaksesi yhteisön syntymistä.

Postaa usein ja kommentoi muiden saman aihepiirin bloggaajien postauksia aktiivisesti. Jätä viesteihin rakentavia kommentteja, joiden kautta on helppo löytää blogiisi. Voit myös kokeilla vieraskirjoittan postauksia joko omassa blogissasi tai jonkun toisen sisustusalan bloggaajan blogissa. Voit vaikkapa sopia jonkun toisen bloggaajan kanssa, että kirjoitatte vuorotellen postauksen toistenne blogeihin. Myös linkittäminen blogista toiseen on tehokas tapa luoda yhteisöä oman blogin ympärille.

Vastaa lukijoidesi kommentteihin ajatuksen kanssa ja osoita, että arvostat heitä. Lukijat ovat bloggaamisen suola!

ashe