Kuinka olla onnellinen

Mielenkiintoiset blogit

Blogi

Blogi on netissä julkaistu, yleensä kirjallinen ilmaisu jostakin kiinnostavasta aiheesta. Blogissa julkaistaan tekstejä säännöllisin väliajoin, ja tekstit voivat olla joko usean henkilön tai saman ihmisen kirjoittamia. Blogitekstejä on hyvin monenlaisia. Kun itse on innostunut kirjoittamastaan asiasta, tarttuu innostus myös blogin lukijaan. Blogin ulkoasun on myös herätettävä kiinnostusta väreillään ja kuvillaan. Blogille on tarjolla monenlaisia valmiita ulkoasuvaihtoehtoja tai sitten ulkoasun voi suunnitella myös itse. Blogi on hyvä olla visuaalisesti yksinkertainen ja näyttävä. Tekstin tulisi olla helppolukuinen ja ymmärrettävä. Olisi hyvä, jos blogi käsittelisi jotain ajankohtaista asiaa. Blogi ei ole mikään esseetyyppinen asiaa täynnä oleva teksti, vaan vähän kevyempi versio unohtamatta kuitenkaan, että asiat joista kirjoittaa ovat asiallisesti oikeita ja tiedot tekstissä ovat paikkansa pitäviä.

Blogin suunnittelua

Kun blogia suunnittelee, on otettava huomioon monia seikkoja. Blogille on keksittävä sopiva ja kuvaava nimi, että lukijat löytävät sen hakusanoilla. Kestää oman aikansa, että hakukoneet löytävät etsimänsä asian blogikirjoituksista. Blogin tulee olla rakenteeltaan selkeä, jotta haetut tiedot näkyvät heti. Blogiin tulisi kirjoittaa säännöllisesti jotta se pysyy elävänä ja ajantasaisena. Silloin lukijoiden mielenkiinto pysyy yllä.

Blogin kirjoitustyyli saa olla ja pitääkin olla persoonallinen. Jokainen bloggaaja kirjoittaa omalla äänellään ja tyylillään, näin blogiteksti erottuu positiivisesti muista samankaltaisista sivustoista. Blogi-ilmaisu on kuin kertoisi ystävälleen jostain tietystä aiheesta, jonka asiantuntija itse kertoja on. On kuitenkin muistettava, että kirjoittaja ei voi olla liian omaperäinen, jotta bloggaaja tulee ymmärretyksi oikein.

Tekstin tulee siis olla omaperäistä ja mielenkiintoista. Plagiointia pitää ehdottomasti välttää, kun kirjoittaa tekstejä. Jäsentele tekstisi tarkkaan, jos mahdollista. Suosittuja blogien aiheita ovat

esimerkiksi lifestyle, terveys, liikunta, ravinto, muoti, ihmissuhteet, puutarha ja sisustus.

Liikunta-aiheiset blogit

Liikunta-aiheiset blogit esittelevät eri liikuntamuotoja. Liikunnassa tarvitaan monenlaisia välineitä kuten liikuntavaatteet, vagabond kengät-jalkineet, -välineet ja -paikat. Liikunnan vaikutukset fyysisesti ovat hyvin monenlaisia jokaisen kohdalla. Liikuntavaatteet ovat hyvin tärkeitä ja vaikuttavat liikkujan intoon ja mielenkiintoon harrastaa liikuntaa. Kun laittaa itselleen sopivat fitnessasut ylleen, tuntuu kuin koko keho olisi valmis liikuntasuoritukseen innolla. Olo on tosi tyytyväinen omaan kehoon ja mieleen.

Liikuntaan liittyy niin paljon asioita, että blogeja on helppo kirjoittaa tästä aiheesta. Liikunnalla on niin paljon positiivisia vaikutuksia liikkujan olotilaan. Ihminen jaksaa omassa arjessaan paljon paremmin, kun harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Uni on tärkeää ihmiselle, että tuleva päivä kuluu virkeänä ja arkiaskareet sujuvat hyvin. Liikunta vaikuttaa myös painonhallintaan, että aineenvaihdunta toimii sujuvasti ja mielikin pysyy virkeänä, kun liikkuu säännöllisesti.

Liikuntaa ovat kestävyysliikunta ja lihaskuntoliikunta. Molempia pitäisi harrastaa, jos aikoo pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa. Kestävyyttä voi harjoittaa esimerkiksi lenkkeilemällä, juoksemalla, uimalla, pyöräilemällä, halonhakkuulla ja puutarhatöillä. Lihaskuntoa saa taas helpoiten käymällä kuntasalilla harjoittamassa lihaskuntoliikkeitä eri välineillä ja eri lihasryhmillä. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta tässä on vain muutaman asia ja esimerkki liikunnasta.

Ruokablogit

Ravintoaiheiset blogit taas käsittelevä laajasti ruokaan liittyviä aiheita. Aiheita ovat muun muassa ruuan laitton liittyvät ohjeet, ruokien sisältämät ravintoaineet ja kalorit, erilaiset ruokavaliot, laihdutusohjeet ja niin edelleen. Jokaisen ihmisen pitää syödä ja juoda joka päivä säilyäkseen hengissä tässä maailmassa. Tämän vuoksi ruoka-aiheet ovat niin monenlaisia. Ruoka-asiaa siis voidaan käsitellä niin monelta kantilta, että aiheet eivät ihan hevillä lopu.

Blogien aiheita on niin paljon, kuin ihmillä on mielenkiintoa ajankohtaisiin aiheisiin ja asioihin ja niitä riittää tässä maailmassa.

ashe