Kuinka olla onnellinen

Elävätkö optimistit pidempään?

Positiivinen ajattelu voi auttaa paljon ja sillä on suuri merkitys omaan elämään. Se voi kehittää terveyttä parempaan suuntaan ja jopa auttaa elämään pidempään. Tähän on listattu joitain mahtavista eduista, joita positiivinen ajattelutapa tuo ja se ei pelkästään auta kehittämään itsevarmuutta ja arvoa, vaan tuo terveydellisiä etuja.

Mitä on positiivinen ajattelu?

Optimistisuus tarkoittaa sitä, että elämän haasteita kohdataan yleisesti positiivisella asenteella. Jos olet positiivinen ajattelija, voit joutua negatiivisiin tilanteisiin, mutta tiedät miten selviytyä niistä positiivisella otteella. Elämä on aina täynnä esteitä ja haasteita, mutta mielentilan muuttaminen voi auttaa sekä henkisesti, että fyysisesti.

Mitkä ovat positiivisen ajattelun hyödyt?

 • Vuosia lisää
  Useiden tutkimusten mukaan positiivinen ote elämään ja ajatteleminen vaikuttavat siihen, kuinka pitkään eletään. Positiivinen ajatteleminen vähentää stressiä ja auttaa itsevarmuuden kehittymistä. Lisäksi siihen on liitetty parantunut immuniteettijärjestelmä, joka auttaa kehoa pysymään terveenä.
 • Vastustuskyky paranee
  Tutkimusten mukaan positiivisella ajattelutavalla ja kehon vastustuskyvyllä on yhteys. Mikäli elämää katsotaan negatiiviselta kantilta, immuniteetti heikkenee ja tämä nostaa mahdollisuutta sairastua esimerkiksi flunssaan ja muihin sairauksiin.
 • Tekee henkilöstä sitkeämmän
  Kun kohdataan epämukavia tilanteita, tai traumoja elämässä, on niiden käsitteleminen tärkeää, sillä ne voivat vaikuttaa koko elämään. Positiivinen ajattelutapa voi auttaa toipumaan traumasta nopeammin ja se tekee ihmisen sitkeämmäksi, jolloin myös tulevat haasteet kohdataan paremmin. Sen sijaan että elämään suhtaudutaan negatiivisesti, on hyvä yrittää positiivista lähtökohtaa, jotta haasteista selvitään nopeammin ja helpommin. Tämä on tietenkin haastavaa vaikeina aikoina, mutta se on silti yrittämisen arvoista.
 • Stressi vähenee
  Stressi on yleinen ongelma useille ihmisille, mutta jos tätä voidaan lievittää, saadaan useita terveysetuja. Terveysongelmien aiheuttamisen lisäksi stressi voi pahentaa olemassa olevia ongelmia, eikä siitä kärsiminen tuo minkäänlaisia etuja. Positiivinen ajattelu hallitsee ja vähentää stressin tasoa, jolloin voidaan estää sairauksien syntymistä ja taistella monia sairauksia vastaan paremmin.
 •  Korkea verenpaine kuriin
  Positiivinen ajattelutapa ei vähennä ainoastaan stressiä, vaan se myös estää korkeaa verenpainetta. Optimistit voivat jopa ajattelutavan avulla saada verenpainetta laskemaan. Korkea verenpaine on vaarallista monista eri syistä ja sen aiheuttaa stressi, ruokavalio, elämäntavat ja ahdistuneisuus. Alentamalla verenpainetta voidaan vähentää sydänsairauksien riskiä ja mahdollisesti nostaa elinikää.

Positiivinen ajattelutapa on siis hyvin voimakas työkalu ja auttaa taistelemaan monia ongelmia vastaan. Sen harjoitteleminen on ehdottomasti kannattavaa. Vaikka onkin vaikea sanoa, kuinka negatiiviset ajatukset tarkkaan vaikuttavat elämään, on helppo arvioida, ettei niistä ole kovin suurta hyötyä. Positiivisista ajatuksista taas hyötyy jokainen, joten kun kaikki tekosyyt on käytetty on aika astua positiivisempaan elämään.

ashe