Kuinka olla onnellinen

Minkälainen on sinun blogisi?

Internet on nykyään täynnä erilaisia blogeja. Blogit voivat tarjota lukijoilleen runsaasti erilaista tietoa, vinkkejä ja opastusta erilaisiin asioihin. Blogi voi olla tyyliltään esimerkiksi informoiva tai vaikkapa viihdyttävä. Lyhyesti sanottuna blogi on netistä löytyvä verkkosivusto, johon bloggaaja tuottaa tekstiä, kuvia ja videoita oman mielenkiintonsa mukaisesti. Minkälaisesta blogista sinä pidät?

Blogi voi auttaa arjen valinnoissa

Blogia voi kirjoittaa harrastuspohjalta tai vaikkapa työkseen. Oma elämäntilanne sanelee usein paljon. Toisissa blogeissa on mukana myös kaupallisia tiedotteita ja toisissa ei, tämäkin asia pitkälti on valintakysymys. Blogi voi keskittyä mihin tahansa arkiseen, jokapäiväiseen asiaan, kuten esimerkiksi sisustukseen. Jos kysymyksessä on esimerkiksi kylpyhuoneen tai WC-tilojen sisustaminen voi internetin tarjonnasta olla paljon apua.

Otetaan esimerkiksi peilikaappi, joka kaikessa tyylikkyydessään näkyy ensimmäisenä kylpyhuoneeseen astuessa. Perinteinen tai nykyaikainen peilikaappi tarjoaa tavaroille myös siistin säilytystilan sekä ihmiselle mahdollisuuden katsoa peilistä onko juuri tehty ehostus onnistunut.

Tiesitkö, että nykyaikainen ja toimiva peilikaappi voi olla tyyliltään mattapintainen tai kiiltävä, led-valoilla varustettu tai tyylikkäästä tammesta valmistettu? Värejä löytyy tyylikkään mustasta ja valkoisesta esimerkiksi vihreään ja antrasiitinharmaaseen. Kaikkea edellä mainittua löytyy rorfokus.fi-sivustolta, johon kannattaa kipaista heti katsomaan. Muistathan, että niin pienet kuin suuremmatkin yksityiskohdat tekevät huoneen sisustuksesta täydellisen.

Blogeja jokaiseen makuun

Inspiroiva, eli innoittava blogi voi koskea esimerkiksi jotakin suosittua tai jopa vähemmän tunnettua harrastusta. Suosittuja blogeja ovat muun muassa ruoanlaittoa, liikuntaa ja matkailua koskevat ajankohtaiset verkkosivustot.

Blogit voivat käsitellä myös harvinaisempia aiheita, kuten vaikkapa sukututkimusta, häätilaisuutta, perhonsidontaa, kansallispukujen valmistusta tai vaikkapa linnunpönttöjen tekemistä. Aiheita löytyy siis maan ja taivaan väliltä. Joskus blogi voi käsitellä myös ajankohtaisia, itselle tärkeitä aiheita, kuten vaikkapa kasvisruokailua tai ketogeenistä ruokavaliota. Kyseisiä blogeja löytyy eri kirjoittajilta verkosta runsaasti.

Joskus blogi voi pureutua myös ihmisen tunteisiin, kuten iloisuuteen, onnellisuuteen, pelkoon tai epävarmuuden tunteisiin. Miten kyseisiä tunteita voi hallita, ja miten löytää nykyaikana kaiken kiireen keskellä aito onnellisuus? Mitä se on ja mistä se löytyy? Usein taitavasti kirjoitettu blogi voi tarjota asiaan selkeitä vastauksia.

Yhteiskunnallisesti kantaa ottavia blogeja tulee koko ajan lisää, sillä niille on selvää tilausta. Yhteiskunnallisesti kantaa ottava blogi voi olla vaikkapa sotaa, pakolaisuutta, koulukiusaamista tai työttömyyttä käsittelevä verkkosivusto. Nykyään on tärkeää, että erilaisista aiheista puhutaan myös julkisesti. Useimmissa blogeissa on lukijoille varattuna oma kommenttiosio, johon voi laittaa bloggaajalle oman kommenttinsa, toivomuksensa tai tervehdyksensä.

Ahkera kirjoittaja/sisällöntuottaja tuottaa blogiin uutta aineistoa muutamia kertoja viikossa. Blogia voi päivittää aina silloin, kun itsellä on siihen aikaa ja halua, eli tilanteen mukaan. Jotkin bloggaajat tuottavat sisältöä 2-3 kertaa kuukaudessa oman aikataulunsa mukaisesti.

Minkälainen on hyvä blogi?

Jos harkitset blogin perustamista, mieti seuraavia asioita. Selkeässä ja helposti luettavassa blogissa asiat etenevät aina aikajärjestyksessä. Uusin teksti mahdollisine kuvineen on ensimmäisenä ja vanhemmat tekstit löytyvät myös kätevästi aina kuukauden tai vuoden mukaan. Blogissa pitää olla myös mielenkiintoinen/mukaansatempaava otsikko ja helposti silmäiltävissä oleva kokonaisuus.

Blogialustana toimii usein WordPress.com- tai Google.com-verkkosivustoilta löytyvät blogialustat. Internetistä löytyy myös erilaisia tiettyyn aihepiiriin kuuluvia blogialustoja, jotka ovat käyttäjän riemuksi usein myös ilmaisia.

ashe