Kuinka olla onnellinen

Bloggaajat ekologisuuden puolesta

Vaikka moni luulee blogien olevan nykyään menneen talven lumia, ovat blogien lukijamäärät nykyään itse asiassa suuremmat kuin koskaan ennen. Ihmiset hakevat nykyisin selluloosalle vaihtoehtoja myös lukemisen saralla, ja kirjaan uppoutumisen sijaan seuraavat mieluummin itselleen mielenkiintoisesta aiheesta kirjoittavan bloggaajan tekstejä.

Osittain blogien räjähdysmäinen suosio selittynee nykyään sillä, että nykyään lukijakunnan ohjaaminen bloginsa pariin on helpompaa kuin koskaan ennen kiitos sosiaalisen median alustojen, joilla voi antaa kirjoituksistaan pienen maistiaisen paljastamatta kuitenkaan liikaa. Usein tämä riittää – kun lukija on saatu koukkuun heittämällä hänelle pieni pala tarinasta ja jättämällä se kesken, lähtee hän uteliaana lukemaan lopun tarinasta blogista ja ehkäpä lukaisee samalla myös muitakin tekstejä. Sosiaalinen media tarjoaa lisäksi bloggaajille aivan ainutlaatuisen mahdollisuuden antaa seuraajilleen mahdollisuus sukeltaa hieman syvälle heidän elämäänsä blogiruudun toisella puolella. Enää bloggaajat eivät ole niitä anonyymeja ja kasvottomia kirjoittajia, vaan heidän päivittäistä elämäänsä saattavat seurata jopa miljoonat omistautuneet fanit.

Ekologisuus kunniaan

Suuret ja vakiintuneet seuraajamäärät ovat tuoneet suurten lukijamäärien lisäksi bloggaajille myös uuden mahdollisuuden tienata rahaa: yritysyhteistyöt! Parhaat bloggaajat ovat lähes verrattavissa julkkiksiin – heidän seuraajansa seuraavat herkeämättä heidän elämäänsä ja haluavat kopioida suosikkibloggaajansa tyyliä ja elämäntapaa parhaalla mahdollisella tavalla. Yritykset ovat hyvin tietoisia tästä, ja ovatkin valmiita maksamaan sievoisia summia siitä, että bloggaajat esiintyvät postauksissaan heidän vaatteissaan tai heidän tuotteitaan käyttäen.

Sen lisäksi että bloggaajat tekevät sponsoroitua yritysyhteistyötä, voivat he käyttää alustaansa myös promotoidakseen heille itselleen tärkeitä arvoja. Nykyään pinnalla on etenkin ekologisuus:

esimerkiksi käytetyt iPhonet kuuluisan bloggaajan kuvissa eivät enää nykyisin ole tabu, vaan kannanotto. Moni bloggaaja suosii käytettyä kaikessa mahdollisessa. Kulutusyhteiskunnassamme on jo vuosia vallinnut tietynlainen kulutushysteria ja ihmisten ostavatkin tavaraa aivan liikaa omiin tarpeisiinsa nähden. Hyvin moni bloggaaja on halunnut tuoda tämän asian kuuluviin ja noussut barrikadeille saadakseen heräteltyä ihmiset todellisuuteen. Kun bloggaajien seuraajat näkevät heidän esiintyvän vaikkapa käytetyissä vaatteissa ja käyttävän käytettyjä elektroniikkatuotteita ja puhelimia, haluavat hekin tehdä niin kuin idolinsa. Tämä puolestaan auttaa vähentämään turhan kulutuksen määrää ja maapallo kiittää – ja niin myös sinun lompakkosi, sillä käytettynä ostaminen saattaa vuositasolla säästää sinulta tuhansia euroja!

ashe