Kuinka olla onnellinen

Katkaise huonot tavat

Kuten kaikissa asioissa, myös huonojen tapojen katkaisemisessa on erilaisia lähtökohtia ja osa tavoista toimii toiselle, osa taas toiselle. Kun jokin toimiva keino löytyy itselle, pitää tästä pitää kiinni. Positiivinen tapa rikkoa huonot tavat auttaa myös myöhemmin pääsemään eroon muista huonoista tavoista.

 •  Ole tietoinen tavastasi
  Jos yrität olla huomioimatta tapaasi, ei sen rikkominen onnistu, vaan siitä tulee todennäköisesti entistä pahempi. Kun olet tietoinen ongelmasta, voit myös nähdä asiat, jotka aiheuttavat sen. Huomaat, mikä laukaisee tavan ja pystyt rikkomaan kierteen.
 •  Aseta aloituspäivä
  Kun sinulla on tiedossa aloituspäivä, alat valmistumaan asiaan hyvissä ajoin. Sen sijaan että ajattelet tekeväsi sen myöhemmin, tai lähiaikoina, laita konkreettinen päivä ylös kalenteriin. Tämä motivoi aloittamaan ja tuo jopa innostusta, kun päivämäärä lähenee.
 •  Vältä laastarin repimistä
  Laastarin repiminen kerralla ei aina toimi vaan se voi jopa tehdä vaikeampaa päästä huonosta tavasta eroon. Kun epäonnistumme jossain, luovutamme kokonaan ja tämä näkyy usein riippuvuuden tai huonon tavan jatkumisena. Voimme olla liian ankaria itsellemme, jolloin uudelleen yrittäminen on epätodennäköistä.
 •  Kirjoita tavoite ylös
  Kuten aloituspäivän kanssa, tämä auttaa keskittymään ongelmaan. Kirjaa ylös huono tapa, josta haluat päästä eroon ja tämä tuo motivaatiota työstää asiaa. Pidä kirjoitettua tekstiä kuin kiveen hakattuna, jolloin et voi joustaa asiassa.
ashe