Kuinka olla onnellinen

Inspiroivat blogit – näin sisustat kotisi

Monet meistä hakevat inspiraatiota blogeista. Sisustusblogit ja lifestyle-blogit antavat hyviä vinkkejä niin skandinaaviseen sisustukseen kuin muihinkin sisustustyyleihin. Blogit yleensä keskittyvät ainoastaan yhteen tyyliin ja kertovat siitä mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Näin blogien lukijat tietävät aina, mitä blogissa on luvassa. Bloggaaminen alkoi jo 2000-luvun alussa, mutta 2010-luvulla se yleistyi huomattavasti. Tänä päivänä monet bloggaajat myös Suomessa pystyvät elättämään itsensä tekemällä blogia. Kilpailu alalla kuitenkin on kovaa, joten blogien täytyy pystyä tuottamaan arvokasta sisältöä.

Sisustusblogeilla on monesti arvoa monellekin ihmiselle, sillä ne auttavat tekemään valintoja omaan kotiin. Sisustusblogit kertovat esimerkiksi siitä, millaisilla tekstiileillä kannattaa sisustaa. Matot kuuluvat olennaisena osana suomalaisten koteihin. Suomalaiset suosivat kuitenkin pieniä mattoja ja arastelevat suurten mattojen käyttämistä. Suuria mattoja ei kuitenkaan kannata arastella, sillä ne näyttävät erittäin hyviltä huoneessa kuin huoneessa. Esimerkiksi villamatto on ihanan lämmin valinta niin olohuoneeseen kuin makuuhuoneeseen. Villamatot kannattaa ostaa suuremmassa koossa, sillä silloin ne voi asettaa huonekalujen alle, jolloin ne pysyvät myös helpommin paikallaan.

Aloita oma blogisi

Jos sisustaminen tai lifestyle on lähellä sydäntä, kannattaa oman blogin perustamista harkita. Blogi on hyvä keino jakaa omia intohimojaan ja ideoitaan muille. Blogin kautta voi myös kommunikoida toisten bloggaajien kanssa ja luoda verkostoja. Oman blogin aloittamiselle on siis monia hyviä syitä. Jos blogia haluaa alkaa tekemään, tulee sisältöä luoda alusta lähtien laadukkaasti. Vain siten voi saada uskollisia seuraajia, jotka lukevat postauksia ja kommentoivat niitä säännöllisesti. Oman blogin aloittamista varten kannattaa miettiä, mikä on blogin aihe. Blogi voi käsitellä sisustusta joko kokonaisuudessaan tai vaihtoehtoisesti tietyiltä osin. Suomessa skandinaavista sisustamista käsittelevät blogit ovat erityisen suosittuja. Suomalaiset pitävätkin skandinaavisesta sisustuksesta, sillä sen neutraalit värit sopivat hyvin suomalaisiin koteihin.

Sisustusblogeissa tärkeintä on panostaa kuviin. Kuvat kertovat monesti enemmän kuin tuhat sanaa, joten niitä kannattaa jakaa. Sisustusblogeissa bloggaajat esittelevät yleensä omia kotejaan, mutta joskus blogiin voidaan tuoda enemmän inspiraatiota vaikkapa julkkisten kodeista tai muista blogeista. Blogipostauksia voi siis aivan hyvin tehdä yhteistyönä toisten bloggaajien kanssa, jolloin sisältöä voi tuottaa kerralla enemmän. Sisustusblogit tekevät yhteistyötä myös esimerkiksi sisustusliikkeiden kanssa. Uusia ostoksia esitellään blogissa ja uusia tuotteita yhdistellään muiden tuotteiden kanssa siten, että ne sopivat oman kodin sisustukseen mahdollisimman hyvin. Joskus blogissa voidaan kokeilla myös jotakin uutta, kun vaikkapa vaihtaa kodin värimaailmaa.

ashe