Kuinka olla onnellinen

Hymyn voima – miksi hymyileminen kannattaa?

Hymyileminen  tuo mukanaan useita hyötyjä, sillä se voi yksinään tehdä olon onnellisemmaksi, sekä itselle, että ympärillä oleville ihmisille.

Hymyileminen lievittää stressiä

Hymyileminen auttaa ottamaan elämään positiivisen otteen ja tuntemaan olon iloisemmaksi. Kun stressaavat tilanteet kohdataan hymysuin, sydämensyke pysyy hallittuna ja tämä laskee sekä stressin, että ahdistuksen määrää.

Hymyileminen vapauttaa endorfiinia

Ahdistus ja stressi hälvenee hymyn avulla myös siksi, että hymyileminen vapauttaa hyvän olon hormoneita. Kun endorfiinia vapautuu elimistöön, olo tuntuu iloisemmalta ja positiivisemmalta. Samaa hormonia vapautuu myös urheilun aikana, mihin liittyy tuttu motivoitunut olo.

Hymy tekee lähestyttävämmäksi

Tutkimusten mukaan sellaiset ihmiset, jotka hymyilevät, ovat huomattavasti lähestyttävämpiä, kuin muut. Tämä auttaa sekä työelämässä, että ystävien ja tuntemattomien kanssa. Kun muista tuntuu helpolta aloittaa keskustelu kanssasi, ei lähestyminen ole haastavaa.

Hymy tarttuu

Usein huomataan, että kun joku hymyilee itselle, tähän vastataan hymyllä. Henkilö voi olla ystävä, tai tuiki tuntematon, mutta reaktio on sama. Samalla kun hymy tarttuu, tarttuu myös iloisemmat ja positiivisemmat tunteet.

Hymyileminen saa aktiivisemmaksi

Positiivisuuden ja iloisen tunteen lisäksi, hymysuin saa enemmän aikaan asioita. Iloiset tunteet auttavat pysymään toimeliaana ja aivot virkeinä.

Hymy lievittää kipua

Hymyileminen lievittää myös mahdollisia kipuja, juurikin hormonien vapauttamisen ansiosta. Nämä toimivat luonnollisina kipulääkkeinä ja auttavat lievittämään ikävää tunnetta.

ashe