Kuinka olla onnellinen

Kuinka voittaa ujous

On olemassa useita harjoituksia, jotka auttavat pääsemään eroon ujoudesta . Tärkeää on löytää itselle toimivat tekniikat, jotka tuovat oikeasti muutosta sosiaalisiin tilanteisiin, joissa ujous korostuu. Tämä auttaa myös keskittymään positiiviseen ja unohtamaan negatiiviset ajatukset, jotka ovat usein ujouden taustalla.

 •  Lue kirjoja aiheesta
  Kirjat eivät ole kaikkien ensimmäinen vaihtoehto, mutta niistä on paljon apua. Varsinkin itsenäisille ihmisille ne ovat mainio tapa oppia ja harjoittaa sosiaalisia taitoja omassa tahdissa.
 •  Luo järkeviä tähtäimiä
  Kun luot itsellesi tähtäimiä, joita tavoitella, pystyt paremmin näkemään, tuleeko muutosta. Näiden tulee tietenkin pyrkiä auttamaan ujoudesta eroon pääsemistä ja ne on helppo jakaa pieniin askeliin, jotka on toteutettavissa. Jokainen onnistuminen tuo myös uutta virtaa yrittää uudestaan, jolloin seuraava tähtäin on taas lähempänä.
 •  Opettele hallitsemaan hengitystä
  Kun ihminen hermostuu, elimistössä tapahtuu fyysisiä reaktioita, joihin kuuluu esimerkiksi kohonnut sydämensyke, lihasten jännittyminen ja heikotus. Kun keskityt hengittämiseen, alkavat fyysiset oireet vähentyä, jolloin tilannetta on helpompi hallita.
 •  Haasta negatiiviset ajatukset
  Nämä liittyvät usein ujouteen, mutta kun negatiiviset ajatukset haastetaan, saadaan tietoa siitä, mikä oikeasti hermostuttaa. Yleensä ajatukset eivät ole loogisia pelkoja, joten tämän tajuaminen on hyvä tapa pysäyttää tilanne ja ottaa se haltuun. Niiden korvaaminen positiivisilla ajatuksilla on myös hyvä keino tehdä tilanteesta miellyttävämpi.
ashe