Kuinka olla onnellinen

Kuinka olla spontaani?

Joskus voi tuntua siltä, että elämältä halutaan enemmän ja normaali arki kyllästyttää. Muutosta halutaan ja spontaanit päätökset kiehtovat. Arkeen kuitenkin hukutaan helposti ja uuden kokeileminen voi tuntua liian jännittävältä . Tämä ei ole harvinainen tunne ja jos spontaani elämäntapa kiehtoo, kannattaa sitä kokeilla. Varsinkin jos elämässä järjestellään paljon ja varaudutaan kaikkeen, on hyvä joskus kokeilla vaikka uutta harrastusta, ilman sen pidempää harkintaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja jos mieleen tulee heti jokin asia, mikä on jäänyt välistä, kannattaa lähteä tavoittelemaan sitä kokemusta!

Kuinka olla spontaani?

Joskun ongelmana on se, ettei uusia asioita uskalleta kokeilla tai myöntyminen on vaikeaa. Elämään voi kuitenkin ottaa erilaisen asenteen, jonka avulla myös spontaaneille päätöksille annetaan mahdollisuus. Näiden neuvojen avulla päästät irti hallinnasta ja tylsyys karisee nopeasti.

  • Päätä mitä haluat muuttaa
    Päivittäisten rutiinien noudattaminen voi olla mukavaa ja joka päivässä voi olla jotain, minkä tekeminen on nautinnollista. Joitain asioita kuitenkin tehdään vain ajan kuluttamiseksi, tai sen takia, koska siihen on totuttu. Kaikki asiat kannattaa listata ylös, jonka jälkeen voidaan miettiä, halutaanko jotain muuttaa. Esimerkiksi uusi harrastus on saattanut jäädä kiireen keskellä pois kokonaan, mutta iltaisin löytyy silti muutama tunti television katselemiselle. Tämä aika voitaisiin käyttää harrastukseen, mikä on hauskaa ajanvietettä ja lisäksi antaa energiaa.
  • Päästä irti rajoittavista ajatuksista

Elämämme aikana kehitämme monia rajoittavia ajatuksia. Tämä voi estää toimimasta tietyllä tavalla, tai kokeilemasta uusia asioita. Nämä rajoitukset ovat opittuja ja ainoastaan pään sisällä, joten ne voidaan muuttaa. Niiden tunnistaminen ensin on kuitenkin tärkeää, jotta ne voidaan jättää huomioimatta ja kokeilla asioita oman mukavuusalueen ulkopuolella. Tämä auttaa myös antamaan vapautta spontaanille ajattelulle ja uusien asioiden kokeilemiselle, mikä saa tylsyyden katoamaan nopeasti.

  • Yritä ja tee suunnitelmia heti
    Tämä on vaikeaa varsinkin, jos on totuttu suunnittelemaan etukäteen. Asioiden siirtäminen seuraavaan kuuhun, tai vaikka lomalle, johtaa usein niiden unohtumiseen kokonaan, joten on parempi toteuttaa unelmat heti. Esimerkiksi jos kaverit pyytävät kahville samana päivänä, sen sijaan että tapaaminen suunniteltaisiin viikkojen päähän, voidaan tempaista menemään heti ja pitää hauskaa. Myös yksin voidaan lähteä katsomaan ja tutkimaan uusia paikkoja, mikäli seurassa kulkeminen ei kiinnosta. Tässä hetkessä eläminen ja suunnittelemisen vähentäminen on tärkeä tapa tehdä elämästä kiinnostavampaa ja kokeilla spontaania elämäntapaa.
  • Kuuntele vaistoja
    Jokaisella on omat rajoittavat ajatukset, mutta mukaan mahtuu myös vaistot. Joskus kun yritetään olla spontaaneita, voi pieni ääni pään sisällä huutaa, onko tämä hyvä idea, mitä jos jotain menee pieleen? Tätä ei pidä pelästyä, sillä sama ääni on lähes jokaisella. Kun tämä ääni opitaan sulkemaan pois ja heittäytymään hetkeen, on elämä paljon hauskempaa. Vaistoja tulee kuitenkin kuunnella jonkin verran, mutta niin, ettei asiaa ole mietitty pidempään. Jos jokin ajatus saa innostumaan kovin ja se tuntuu hyvälle jostain kumman syystä, kannattaa toimeen ryhtyä, varsinkin enne kuin epäilys valtaa mielen. Mahdollisuudet ovat rajattomat, kun lähdetään kokeilemaan spontaania elämäntapaa avoimin ja uskaliain mielin, eikä stressata turhaan.
ashe