Kuinka olla onnellinen

Voivatko blogit inspiroida ja tuoda elämään positiivisuutta?

Osa on sitä mieltä, että suosituimmat lifestyle-blogit ovat vain pintaliitoelämää, joiden teksti on suoranaista höttöä, mutta osa on taas sitä mieltä, että parhaimmillaan blogit tarjoavat runsaasti inspiraatiota ja voivat tuoda elämään ripauksen (tai jopa aimo annoksen) positiivisuutta. Me olemme jälkimmäistä mieltä ja kerromme sinulle tässä artikkelissa miksi.

Kaunis sisustus tuo elämään positiivisuutta

Aivomme reagoivat näkemäämme ja esimerkiksi kaunis maalaus aikaansaa meissä mielihyvän tunteita. Mitäpä sitten voikaan saada aikaan esimerkiksi kaunis tapetti, joka kuvastaa kodin omistajan sielunmaisemaa? Juuri kodin pitäisi olla paikka, joka miellyttää siellä asuvia henkilöitä ja jossa nämä henkilöt tuntevat olonsa turvalliseksi. Juurikin tapeteilla, verhoilla, erilaisilla tekstiileillä ja taideteoksilla voidaan kodista luoda juuri omistajansa näköinen.

Monissa lifestyle-blogeissa esitellään erilaisia sisustustyylejä, mikä toimii monelle inspiraation lähteenä. Suositpa sitten kokovalkeaa sisustusta, boheemia tyyliä, mahdollisimman luontoystävällistä sisustusta tai jotakin muuta tyyliä, löydät runsaasti inspiraation lähteitä seuraamalla tämän tyylisuunnan valinneita blogeja.

Harvalla meistä on varaa Leonardo da Vincin kaltaisten mestarimaalareiden teoksiin, mutta seuraamalla taidealan blogeja voit saada hyviä vinkkejä, joiden avulla voit hankkia sinua miellyttävää taidetta kotiisi edullisesti. Monet hyvät taidelöydöt on tehty second hand -liikkeistä sekä kirpputoreilta, joten tällaisia kohteita ei suinkaan kannata väheksyä, jos mielessä on kodin kyllästäminen taiteeella.

Blogit kertovat matkakohteista kattavalla tavalla

Erityisesti parhaat matkablogit kertovat usein matkakohteista, myös niistä hieman harvinaisemmista matkakohteista, jopa monipuolisemmin kuin monet muut alan julkaisut. Bloggaajien henkilökohtaiset kokemukset matkakohteista ovat usein kultaakin kalliimpia siinä vaiheessa, kun suunnittelet itse matkaa kyseiseen kohteeseen. Usein toinen suomalainen osaa katsoa asioita “suomalaisesta näkövinkkelistä” käsin ja kertoa sellaisista matkakohteeseen liittyvistä asioista, jotka saattaisivat kiinnostaa toista suomalaista matkailijaa. Tällöin matkablogit tarjoavat todellisen inspiraation ja tiedon lähteen!

Jos sinulla ei ole juuri tällä hetkellä varaa lähteä matkalle, voit nauttia matkablogien kauniista matkakuvista ja inspiroitua niiden matkakertomuksista. Samalla voit virittäytyä itsekin lomatunnelmaan ja kenties saada itsesi jopa tsempattua keräämään rahaa seuraavaa omaa lomamatkaa varten.

Blogit voivat tutustuttaa sinut uuteen harrastukseen

Jos jokin tietty harrastus, kuten vaikkapa ratsastus tai käsityöt, kiinnostavat sinua, voivat blogit tarjota tähän inspiraation lähteen ja kertoa kyseisestä harrastuksesta ensikäden tietoa. Valitse vain laadukas ja monipuolinen blogi, joka liittyy kyseiseen harrastukseen ja sukella rohkein mielin uuteen inspiraation lähteeseesi.

Blogit toisten blogien inspiraation lähteinä

Toisinaan saattaa käydä niinkin, että blogi toimii toisen blogin inspiraation lähteenä, esimerkiksi tilanteessa, jossa bloggaaja ei tahdo millään keksiä omaan blogiinsa uutta kirjoitettavaa. Tällöin hän voi tarttua esimerkiksi toisen bloggaajan blogikirjoitukseen tai blogikirjoituksen aiheeseen ja pyrkiä käsittelemään asiaa aivan uudenlaisesta kulmasta. Parhaimmillaan tällainen asioiden käsittely saa aikaan vilkasta ja monipuolista keskustelua.

Ei ole aina helppoa keksiä yhä uudestaan ja uudestaan aiheita omaan blogiin ja tällöin voi olla hyvä idea etsiä inspiraation lähdettä toisista blogeista. Samalla on hyvä muistaa, että parhaimmillaan myös oma blogisi voi toimia lukijoiden ohella toisten bloggaajienkin inspiraation lähteenä. Tällainen ajatusten ja ideoiden vaihto voi auttaa kutomaan itselle monipuolisen blogiverkoston.

ashe